Sisältöön
Rokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopistoRokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopisto

Tutkimuksen tekijät: Kotka

Asiakkaan kuunteleminen on tärkeää rokotetutkimuksessa

Anne Bly

Kotka.jpgKotkan rokotusasema Kotkan rokotusaseman väki kehuu rokotusasemaa viihtyisäksi paikaksi, jonne on helppo tulla. Rokotusasemalla työskentelee tutkimushoitaja Anne Bly.

- Nuorten luottamuksen ansaitseminen on tärkeää, samoin vuorovaikutus molempiin suuntiin, painottaa lääkäri Lubov Niemi. Hän kertoo, että asiakkaiden kanssa keskustellaan ehkäisystä ja neuvotaan sen käytöstä. Asiakkaan kuunteleminen on Niemen mukaan olennaista.

Tutkimushoitaja Anne Bly korostaa, että nuorten elämään ei saa puuttua liikaa, mutta tietoa on jaettava.

- Nuoret tulevat vapaaehtoisesti tutkimukseen ja he ovat valmiiksi kiinnostuneita siitä. Tämä helpottaa työtä äärettömästi, Bly sanoo. Hän mainitsee myös, että tyttöjen äidit ovat löytäneet tutkimuksen.

Anne Bly kertoo, että tutkimushoitajan työhön kuuluu paljon paperityötä. Jokaisen asiakkaan kohtaamiseen varataan aikaa noin kaksi tuntia ja tarpeen mukaan enemmänkin. Jokainen päivä on kuitenkin erilainen rokotusasemalla. rokotetutkimuksen parissa toimivilla tutkimushoitajilla on hyvä verkosto, joten työssä ei tarvitse olla yksin ja apua ja neuvoja löytyy aina.

Lubov Niemi mainitsee työnsä hyviksi puoliksi haastavuuden ja sen, että asiakkaiden kanssa ehtii juttelemaan, koska asiakkaita ei ole niin paljon kuin terveyskeskuksissa. Niemelle HPV- rokotetutkimus on ensimmäinen tutkimus, jossa hän on mukana, joten uuden opettelua on paljon.

Niemi muistuttaa, että varsinkin kesä on sukupuolitautien leviämisaikaa. Hän tähdentää myös, että e-pillerit eivät suojaa sukupuolitaudeilta.

- Kotkan rokotusasemalle nuoret voivat soittaa ja kysyä, jos ongelmia ilmenee, apua on tarjolla, Bly vakuuttaa.
yhteystiedot

Vastuuhoitaja Anne Bly
anne.bly (a) uta.fi
hpv.kotka (a) uta.fi
gsm 050 362 8674

Kotkan rokotusklinikka
Vuorelankulma 2
48100 Kotka

Tampereen yliopisto, Terveystieteiden yksikkö, Nuorisotutkimusasema, Sorinkatu 1, 33100 Tampere
Ylläpito: hpv-rokotetutkimus@uta.fi
Muutettu: 12.9.2011 10.59 Muokkaa