Sisältöön
Rokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopistoRokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopisto

Tutkimuksen tekijät: Kuopio

Kuopion rokoteasemalla asiat hoituvat

Heidi Karttunen, Johanna Palmroth

Rokotetutkimus käynnistyi Kuopiossa keväällä 2004. Tutkimus on vastaanotettu suurella mielenkiinnolla, niin nuorten kuin heidän vanhempiensa taholta, kertoo tutkimusaseman lääkäri Johanna Palmroth. Osaltaan nuoria on houkutellut osallistumaan myös ilmainen ehkäisy ja säännölliset terveystarkastukset, jotka ovat usein paremman tasoisia kuin koulut pystyisivät järjestämään. Tutkimukseen osallistuu nuoria myös monista ympäristökunnista, mm. Karttulasta, Siilinjärveltä ja Tuusniemeltä.

Tutkimukseen osallistuu monenlaisia nuoria, joista suurin osa on erittäin vastuuntuntoisia ja tiedonhaluisia, kertoo tutkimushoitaja Heidi Karttunen.

Nuorien on helppo tulla keskustassa sijaitsevalle tutkimusasemalle, jonka tiloja aseman henkilökunta kehuu toimiviksi. Hyvien työtilojen lisäksi työn parhaiksi puoliksi mainitaan nuorten kanssa työskentelystä syntyvä vaihtelevuus ja “ajan hermolla” pysyminen – kalkkiintumaan ei asemalla ehdi. On myös mukavaa tehdä työtä, joka voi tulevaisuudessa auttaa pelastamaan ihmishenkiä. Tämän Kuopion työryhmä nostaa myös tutkimukseen osallistumisen tärkeäksi syyksi.

Nuorista pidetään hyvää huolta Kuopiossa. Tutkimushoitajien mukaan on tärkeää, etteivät aikuisuuden kynnyksellä olevat nuoret jää yksin kysymystensä kanssa. Rokotetutkimuksen lisäksi Kuopion rokoteaseman väellä on tärkeä rooli nuorten koko loppuelämään vaikuttavien asioiden hoitajana ja ohjaajana.

Kuopio.jpg
Heidi Karttunen ja Johanna Palmroth

 

Yhteystiedot
Vastuuhoitaja Heidi Karttunen
heidi.karttunen (a) uta.fi
gsm 050 395 1151

Tampereen yliopisto
Nuorten rokotetutkimukset
Puijonkatu 29 B, 4. krs
70100 Kuopio

Tampereen yliopisto, Terveystieteiden yksikkö, Nuorisotutkimusasema, Sorinkatu 1, 33100 Tampere
Ylläpito: hpv-rokotetutkimus@uta.fi
Muutettu: 12.9.2011 10.42 Muokkaa