Sisältöön
Rokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopistoRokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopisto

Tutkimuksen tekijät: Mikkeli

Mikkelin rokotusasemalla päivät kuluvat nopeasti

 Iiris Pöllänen

- Rokotetutkimus alkoi Mikkelissä helmikuun 2005 puolivälissä, kertoo tutkimushoitaja Iiris Pöllänen.

- Kouluilla oltiin kiinnostuneita ja myös Mikkelin ympäristökunnista, kuten Mäntyharjulta ja Kangasniemeltä on lähtenyt tyttöjä mukaan rokotetutkimukseen.

Iiris Pöllänen kertoo, että tutkimushoitajan työssä päivät menevät nopeasti ja vapautta oman aikataulun järjestämiseen on enemmän kuin terveyskeskustyössä. Helena Levänen, Mikkelin rokoteaseman vastaava tutkijalääkäri kiittelee myös rauhallisempaa työtahtia.

- Rokotetutkimuksessa työskennellessä oppii uutta, saa kasvattaa näkökulmaa ja luoda kontakteja muihin tutkijoihin, Levänen kertoo.

Helena Levänen ja Iiris Pöllänen kehuvat tutkimuksessa mukana olevia tyttöjä välittömiksi ja motivoituneiksi.

- Tytöt kertovat reippaasti omista asioistaan, Iiris Pöllänen sanoo. Myös hänen oma tyttärensä on mukana rokotetutkimuksessa.

Leväsen mukaan ikä, jossa seksuaalisuuteen liittyvät asiat tulevat ajankohtaisiksi, on Mikkelin seudulla korkeampi kuin Etelä-Suomessa. Levänen ja Pöllänen korostavat ehkäisystä huolehtimisen tärkeyttä.

- Monta kertaa otetaan riskiä turhaan ja luotetaan hyvään onneen. Kaikki eivät ole vielä kypsiä ottamaan kokonaisvastuuta, Levänen sanoo. Yläpäiden on ensin synkattava yhteen.Yhteystiedot
Vastuuhoitaja Iiris Pöllänen
iiris.pollanen (a) uta.fi
gsm 050 433 6274

Tampereen yliopisto
Nuorten rokotetutkimukset
Neurologipalvelu
Maaherrankatu 19 A
50100 Mikkeli

Tampereen yliopisto, Terveystieteiden yksikkö, Nuorisotutkimusasema, Sorinkatu 1, 33100 Tampere
Ylläpito: hpv-rokotetutkimus@uta.fi
Muutettu: 12.9.2011 11.19 Muokkaa