Sisältöön
Rokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopistoRokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopisto

Tutkimuksen tekijät: Oulu

Oulussa nuoret ovat kiinnostuneita rokotetutkimuksen laajemmista vaikutuksista

Heli Moilanen, Mirva Koski, Outi Talvensaati, Kati Määttä ja Leena Tuomivaara

oulu.jpgOulun rokoteasema toimii uuden uutukaisissa tiloissa Medipoliksessa. Aseman henkilökunta kehuu hyvien työtilojen lisäksi tutkimukseen osallistuvien nuorten vastuullisuutta ja motivoituneisuutta.

Tutkimushoitaja Heli Moilanen kertoo, että nuoret näkevät myös selvästi rokotteen tulevaisuuden hyödyt – heitä motivoi mukaan halu auttaa papilloomaviruksen nujertamisessa.

Rokotetutkimuksen suosio jopa yllätti Oulun rokoteaseman henkilökunnan – vastaanottoaikojen järjestäminen oli aluksi hankalaa, ja muutamia nuoria jopa harmitti se, ettei tutkimukseen päässyt nopeammin mukaan. Tutkimushoitaja Eila Isteri kertoo alkuhankaluuksista huolimatta työn olevan mukavaa tuttuutensa, ja etenkin tutkimukseen asiallisesti ja innostuneesti suhtautuvien nuorten vuoksi.

Aseman lääkäri Leena Tuomivaara. nauttii myös työstä nuorten kanssa, ja kertoo tutkimuksen päämäärän motivoivan myös aseman henkilökuntaa. Positiivisten nuorten terveydestä huolehtiminen ja heitä askarruttaviin kysymyksiin vastaaminen on luonnollisesti jo sinällään mukavaa työtä, mutta mahdollisuus olla mukana tekemässä laajamittaista maailmanlaajuiseen hyötyyn tähtäävää tutkimusta tuo ehdottomasti lisäintoa työhön.

Yhteystiedot
Vastuuhoitaja Heli Moilanen
hpv.oulu (a) vaestoliitto.fi
gsm 050 522 1903

VL-Medi OY
Pikkuklinikka
Kiviharjuntie 11
90220 Oulu

 

Tampereen yliopisto, Terveystieteiden yksikkö, Nuorisotutkimusasema, Sorinkatu 1, 33100 Tampere
Ylläpito: hpv-rokotetutkimus@uta.fi
Muutettu: 12.2.2009 10.30 Muokkaa