Sisältöön
Rokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopistoRokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopisto

Tutkimuksen tekijät: Rauma

Raumalaiset nuoret ovat kiinnostuneet rokotetutkimuksesta

Vastuuhoitaja Mervi Nummela ja tutkijalääkäri Mari Siitari-Mattila

Mervi.jpgRauman ja Porin nuorisotutkimusasemien vastuuhoitaja Mervi Nummela on ollut mukana rokotetutkimuksessa jo joulukuusta 2001 lähtien. Aikaisemmin hän työskenteli tutkimushoitajana lääketieteen laitoksen Rotavirusprojektissa.

- Terveydenhoitajan työhön verrattuna rokotetutkimuksen parissa työskentely on paljon monipuolisempaa ja vapaampaa tarkoista tutkimusprotokollista huolimatta, Nummela kertoo.

- Rokotetutkimuksessa saa tehdä omalla klinikalla oman näköistä työtä, hän sanoo.

Nummelan työhön Rauman Nuorisotutkimusaseman vastuuhoitajana kuuluu asiakkaiden rekrytointi ja ajanvarausten hoito, nuorten kysymyksiin vastaaminen, näytteiden otto ja rokottaminen sekä yhteistyö mm. terveyskeskuksen, sairaalan ja koulujen kanssa.

Nuoret ovat Nummelan mukaan ihana asiakasryhmä. Tutkimukseen osallistuvat ovat asiallisia ja mukavia nuoria naisia. Tutkimuksessa liikutaan herkällä alueella, kun puhutaan seksuaalisuudesta, seksistä ja seksuaaliterveydestä, joten täytyy osata olla hienotunteinen.

- He ovat aloittamassa itsenäisen elämän ja kohtelemme heitä nuorina aikuisina. Nuoret juttelevat vapaasti asioistaan ja tietävät tutkimuksen luottamuksellisuuden, Nummela sanoo.

- Sukupuolitaudit lisääntyvät nuorten keskuudessa myös täällä, vaikka Rauma onkin pieni kaupunki. On todella iso asia, jos rokotetutkimuksen myötä annettavalla terveyskasvatuksella pystyy vaikuttamaan nuorten valintoihin ja sitä kautta hillitä sukupuolitautien leviämistä, Nummela toteaa.

- Yritän muistuttaa nuoria välittämään itsestään, niin että he välttäisivät turhat huolet ja murheet. Nuoren kuuluu nauttia elämästä, mutta vastuullisesti.

Yhteystiedot
Vastuuhoitaja Mervi Nummela
mervi.nummela (a) uta.fi
gsm 050 362 7095

Tampereen yliopisto
Nuorisotutkimusasema
Seminaarinkatu 3, 2. krs
26100 Rauma

Tampereen yliopisto, Terveystieteiden yksikkö, Nuorisotutkimusasema, Sorinkatu 1, 33100 Tampere
Ylläpito: hpv-rokotetutkimus@uta.fi
Muutettu: 27.1.2012 12.07 Muokkaa