Sisältöön
Rokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopistoRokotiitus.net - Papilloomavirusrokotetutkimus - Tampereen yliopisto

HPV-TUTKIMUS

Helsingin HPV-rokotuskokoukset 2000-2012

Yhteistyössä Suomen Lääkäriliiton kanssa Helsingin ja Tampereen yliopistot ovat järjestäneet sarjan tieteellisiä kokouksia ihmisen papilloomavirus (HPV) infektion ja sen haittavaikutusten estämisestä. Tältä nettisivulta voit löytää raportit ensimmäisestä (2000) ja neljännestä (2012) kokouksesta, videoidut luennot ja luentoslidit.

Vain nimetäksemme joitakin ensimmäisen kokouksen kohokohtia: HPV biologian perusteet (HPV karsinogeneesi, tri. H. zur Hausen), genetiikka (mm. HPV ja HIV ovat toistensa vastakohtia rokotekohteina, tri. A. Halpern) ja HPV infektioepidemiologia (HPV16 epidemian dynaaminen vaihe, jota seurasi nopea kohdunkaulansyövän ilmaantuvuuden nousu Suomessa, tri. J. Dillner) nostettiin esiin. Lisäksi suunnitelmat  kliinisistä rokotetutkimuksista ja niiden pitkäaikaisseurannasta esiteltiin (tri. A. Hildesheim ja tri. M. Lehtinen) ja idea paikkakuntasatunnaistetusta vaikuttavuustutkimuksesta etsittäessä parasta HPV rokotusstrategiaa (tri. K. Holmes).

Neljännen symposion 14 videoitua luentoa ja niiden johdantotiivistelmä ovat katsottavissa tällä kotisivulla kuten myös vastaavat luentoslidit (olkaa hyvä ja valitkaa koko symposion ohjelmasta). Jälleen vain nimetäksemme muutamia kohokohtia kahden käytössä olevan HPV rokotteen turvallisuus (tri S. Wacholder ja tri J. Paavonen), ja teho-tuloset vaikeimpien päätetapahtumien suhteen esiteltiin (tri D. Apter, tri K. Ault ja tri A.Hildesheim). Lisäksi viiden vuoden kokemukset ensimmäisestä kansallisesta (Australian) HPV rokotusohjelmasta (tri M. Saville) ja matemaattiset mallit HPV rokotusten ja seulonnan yhdistämiseksi esiteltiin (tri I. Baussano).

>> V. 2012 Lääkäripäivien HPV-symposium

>> V. 2000 1. HPV symposium, Conference report (pdf)


Tampereen yliopisto, Terveystieteiden yksikkö, Nuorisotutkimusasema, Sorinkatu 1, 33100 Tampere
Ylläpito: hpv-rokotetutkimus@uta.fi
Muutettu: 29.8.2012 11.16 Muokkaa